Zasloužilý hasič Vilém Adamec
Autor: Adamec M.

V neděli 4. října 2020 se v ostravském Clarion Congress Hotelu konalo Shromáždění delegátů okresních sdružení hasičů Moravskoslezského kraje. Jeho součástí bylo, mimo jiné, i ocenění práce členů. Mezi účastníky byl i bolatický hasič, pan Vilém Adamec, který obdržel titul Zasloužilý hasič. Toto ocenění se uděluje dlouholetým aktivním členům, kteří svou celoživotní prací významně přispěli k rozvoji dobrovolného hasičstva. Mezi bolatickými a borovskými hasiči se jedná teprve o čtvrtého člena, kterému se takové pocty dostalo.

Vilém Adamec vstoupil do řad dobrovolného hasičstva v roce 1971 v Hasičském sboru na Borové. Od roku 1977 je členem Hasičského sboru v Bolaticích. Řadu let působil nejen ve výboru místní organizace, ale také organizace okrskové. Působil rovněž v odborných radách na okresní a krajské úrovni. V současné době je stále aktivní jako kronikář bolatického sboru.

Dlouhodobě se angažuje rovněž na poli mezinárodní spolupráce. Je spoluzakladatelem 20leté spolupráce s hasiči města Kužnia Raciborska (Polsko). Podílel se i na spolupráci s hasiči z německého Linum.  Na poli bezpečnosti v obci Bolatice pan Adamec pracuje také jako člen Komise pro bezpečnost a krizové řízení a je členem Krizového štábu obce Bolatice. Jeho dlouholetá aktivní činnost pro hasičstvo byla oceněna řadou čestných uznání a medailí.



Vydáno: 10.10.2020